Voor wie

Rondom de geboorte

Moeder van vier meiden. Ik weet als geen ander hoe intens de periode voor, tijdens en na de bevalling is. Reiki kan dan helpen. Het laat je weer goed in je lijf komen en je behoeftes, je gevoelens en je gedachten ervaren en losser laten. Vanuit de ontspanning die Reiki je brengt ontstaat er ruimte, ruimte die als mens zo waardevol is. Ruimte om mogelijkheden te zien, om te groeien als mens en te kunnen zijn in het moment. Naast een Reiki behandeling bij je thuis is Reiki op afstand ontzettend goed in te zetten in deze periode. En bovendien heel waardevol om als kraamkado te krijgen! Gedurende een of meerdere weken krijg je dan begeleide rustpunten aangeboden, waarin je samen met je baby weer even tot jezelf kan komen.

Baby’s, Dreumes en Peuters

Een maar niet overgaande verkoudheid, een baby die maar rusteloos blijft gedurende de nacht of juist dag, veel onverklaarbaar huilen of juist een peuter die de hele tijd een woede aanval heeft. Het zijn van die dingen die je als moeder maar al te goed herkend. Naast dat het intens is voor jou en jij wel ontspanning kan gebruiken is er ook een soort overbelasting, zou je kunnen zeggen, in het systeem van je kind. Ergens is de balans zoek, en je baby/dreumes/peuter wil deze herstellen. Reiki kan dan helpen. Het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd en de reiki stroomt daarheen waar het nodig is. Omdat kinderen zo open staan voor de universele levensenergie die reiki is, duurt een behandeling vaak veel korter en zijn ouders vaak verbaasd over hoe rustig hun kind is gedurende een reiki behandeling.

Kinderen en Tieners.

Zoveel indrukken te verwerken, en soms ook zoveel verwachtingen die kinderen en tieners kunnen hebben van de wereld en/of zichzelf. Het is in deze wereld een kunst om in balans te blijven. Kinderen van tegenwoordig zijn bovendien vaak enorm gevoelig (h.s.p.) en kunnen begeleiding gebruiken bij het ordenen van hun systeem en het omgaan met hun gevoeligheden. Mogelijke uitwerkingen hiervan kunnen zijn: niet in slaap kunnen vallen, een grote onrust, verlaagd zelfvertrouwen, buikpijn, hoofdpijn, snel overprikkeld zijn, minder eetlust etc. Reiki helpt bij het ‘opruimen’ van indrukken, gevoelens, verwachtingen (van jezelf of anderen) zodat er weer ruimte kan ontstaan om de wereld met frisse moed te gaan ontdekken.

Levensveranderende ervaringen.

Na het overlijden van een geliefde, een verhuizing, een scheiding, veranderen van baan maar juist ook als je het anders zou willen doen maar nog niet weet hoe en wat. En ook als je lichaam aangeeft in de vorm van een ziekte, (onverklaarbare) pijnklachten, depressie en bijvoorbeeld burn-out, dat het ruimte kan gebruiken om te groeien, te helen, de dingen losser te kunnen laten, dan kan Reiki enorm helpend zijn. In de vorm van een behandeling en ook juist in de vorm van Reiki aan jezelf geven.