Reiki behandeling


reiki juleh nicola vita 3

Reiki brengt je in een ontspannen staat. Het zelfhelend  vermogen wordt geactiveerd en hierdoor krijgen disbalans tussen ziel, geest en lichaam de ruimte zich te herstellen.

Het woord Reiki betekent letterlijk ‘universele energie’. Deze eeuwenoude Japanse genezingsvorm werkt met zachte aanraking.

Kinderen

Innerlijke balans is voor iedereen een goede basis om deze wereld vol met indrukken en ervaringen in te gaan en dus voor kinderen van groot belang omdat deze de wereld nog aan het ontdekken en verkennen zijn. Je zou kunnen zeggen dat als er een disfunctioneren of een verstoring optreed in de balans van een kind, het kind de wereld om hem heen minder goed ‘aankan’. Dit kan zich uiten in grote onrust, (over-) vermoeidheid, (nare) dromen, verlaagd zelfvertrouwen, minder eetlust, obstipatie, snel overprikkeld zijn, lusteloosheid e.d.

Reiki kan dan verlichting brengen. Vaak is er gelijk een diepe ontspanning voelbaar. Voor kinderen wordt Reiki veelal ervaren als iets natuurlijks. Veel kinderen verassen hun ouders door erg stil te liggen of zitten tijdens een Reiki sessie.

Moeders en vrouwen.

Moeder van vier meiden, 4 keer mocht ik het baringskanaal belichamen. Ik weet als geen ander hoe intens de periode voor, tijdens en na de geboorte is. Reiki kan daarbij helpen. Het geeft een rustpunt van waaruit je je leven en dat van je kinderen met een frisse blik kan bekijken. Het laat je weer goed je lijf, je behoeftes, je gevoelens en je gedachten ervaren en losser laten.

Doordat Reiki een zachte aanpak is land je weer zacht op beide voeten.  

Ben je nieuwschierig geworden? Maar weet je niet zo goed of het iets voor je is, je kan me altijd vragen stellen!

             zelfbehandeling

Is Reiki wetenschappelijke bewezen? Hier kun je daar meer over lezen en een filmpje kijken hoe een reikibehandeling  gegeven wordt in een  Berlijnse revalidatie kliniek.

© Juleh Reiki 2022