Reiki

reiki juleh nicola vita 3Het woord Reiki betekent letterlijk ‘universele energie’. Alhoewel ‘trilling’ misschien een betere uitleg zou kunnen geven over wat Reiki is. Deze Japanse spirituele methode werkt met zachte aanraking.

Reiki activeert het zelf herstellend vermogen waardoor disbalans tussen ziel, geest en lichaam de ruimte krijgen zich te herstellen.

 

Kinderen

Innerlijke balans is voor iedereen een goede basis om deze wereld vol met indrukken en ervaringen in te gaan en dus voor kinderen van groot belang omdat deze de wereld nog aan het ontdekken en verkennen zijn. Je zou kunnen zeggen dat als er een disfunctioneren of een verstoring optreed in de balans van een kind, het kind de wereld om hem heen minder goed ‘aankan’. Dit kan zich uiten in grote onrust, (over-) vermoeidheid, (nare) dromen, verlaagd zelfvertrouwen, minder eetlust, snel overprikkeld zijn, lusteloosheid e.d.

Reiki kan dan verlichting brengen. Vaak is er gelijk een diepe ontspanning voelbaar. Voor kinderen wordt Reiki veelal ervaren als iets natuurlijks. Veel kinderen verassen hun ouders door erg stil te liggen of zitten tijdens een Reiki sessie.

Moeders en vrouwen.

Na zelf driemaal moeder te mogen worden weet ik als geen ander hoe intens de periode voor, tijdens en na de geboorte is en kan zijn. Je blijft vrouw en bent ook een moeder. Ook ik worstel regelmatig om mijn eigen balans te behouden. Reiki helpt me daar enorm bij. Het geeft me een rustpunt van waaruit ik mijn leven en dat van mijn kinderen met een frisse blik kan bekijken. Het laat mij weer goed mijn lijf en mijn behoefte voelen, moeheid en gevoelens ervaren. Doordat het een zachte aanpak is land ik weer zacht op mijn beide voeten.

Rondom de geboorte van een kind.

De zachte aanpak maakt reiki uitermate geschikt voor rondom de geboorte van een kind. Er is al zoveel in en om je lijf aan de hand dat ik het altijd heel prettig vond om gewoon met mijn kleding aan, in een ontspannen houding te gaan liggen met evt een dekentje over me heen. Met een zachte hand op me en dat was alles. Even een echt goed bijkom momentje voor mezelf.

Help je dochter of zoon zijn of haar eigen natuurlijke balans te hervinden om zo verder te kunnen gaan op zijn of haar pad in de wereld met een goede dosis innerlijke houvast.

Ben je nieuwschierig geworden? Maar weet je niet zo goed of het iets voor je is, je kan me altijd vragen stellen!

             zelfbehandeling

© Juleh Reiki juni 2018