Reiki

reiki juleh nicola vita 3Het woord Reiki betekent letterlijk ‘universele energie’. Alhoewel ‘trilling’ misschien een betere uitleg zou kunnen geven over wat Reiki is. Deze Japanse spirituele methode werkt met zachte aanraking.

Reiki activeert het zelf herstellend vermogen waardoor disbalans tussen ziel, geest en lichaam de ruimte krijgen zich te herstellen.

Innerlijke balans is voor iedereen een goede basis om deze wereld vol met indrukken en ervaringen in te gaan en dus voor kinderen van groot belang omdat deze de wereld nog aan het ontdekken en verkennen zijn. Je zou kunnen zeggen dat als er een disfunctioneren of een verstoring optreed in de balans van een kind, het kind de wereld om hem heen minder goed ‘aankan’. Dit kan zich uiten in grote onrust, (over-) vermoeidheid, (nare) dromen, verlaagd zelfvertrouwen, minder eetlust, snel overprikkeld zijn, lusteloosheid e.d.

Reiki kan dan verlichting brengen. Vaak is er gelijk een diepe ontspanning voelbaar. Voor kinderen wordt Reiki veelal ervaren als iets natuurlijks. Veel kinderen verassen hun ouders door erg stil te liggen of zitten tijdens een Reiki sessie.

Help je dochter of zoon zijn of haar eigen natuurlijke balans te hervinden om zo verder te kunnen gaan op zijn of haar pad in de wereld met een goede dosis innerlijke houvast.

Naast kinderen behandel ik ook volwassenen.

Neem contact op met Julèh Reiki.

© Juleh Reiki juni 2015