Kinderen

djoi julehBehandeling voor kinderen: Een consult vindt vaak zittend of liggend plaats en een van de ouders kan daarbij aanwezig blijven. Niks moet en alles mag. Voor een kind is het erg prettig om een (lievelings) knuffel mee te nemen. Er is spelmateriaal aanwezig zodat het kind zich op zijn gemak kan (gaan) voelen. Een behandeling duurt zolang als dat het kind zich comfortabel voelt met een maximum van 60 minuten.

Chronisch zieke kinderen. Chronisch zieke kinderen zijn naast hun ziekte ook vooral kind. Door de hoeveelheid dokters en/of ziekenhuis bezoeken en het vele moe zijn is hier minder tijd en ruimte voor. Reiki helpt om een kind zich weer meer kind te laten voelen en zijn. Reiki helpt hem of haar beter om te gaan met zijn of haar chronische aandoening, verwerken van en omgaan met toekomstige of in het verleden liggende operaties en verzacht of elimineert de bijwerkingen van (zware) medicijnen.

Verstandelijk en/of fysiek beperkte kinderen. Verstandelijk en/of fysiek beperkte kinderen zijn er in veel soorten en maten. De hoeveelheid van doktersbezoeken en van medicijngebruik is meestal onontkomenlijk veel. Bij Juleh Reiki wordt er altijd gekeken naar een juiste en persoonlijk afgestemde aanpak. Zo kan je denken aan Reiki zonder aan te hoeven raken en/of Reiki spelenderwijs aanbieden. Reiki ondersteunt daar waar op dat moment nodig is en heeft geen negatieve bijeffecten op andere therapieën en medicijngebruik. Mijn werkervaring als activiteitenbegeleider bij het Jorishuis, een antroposofische instelling voor dagbesteding voor verstandelijk en fysiek beperkte kinderen, helpt mij een juiste aanpak te bepalen samen met de ouders.

(Hoog-) sensitieve kinderen. HSP staat voor ‘hoog sensitieve personen’. Deze term is geïntroduceerd door professor, psychiater Elaine Aron. Zij is zelf hoogsensitief en heeft boeken geschreven over deze bijzondere aangeboren eigenschap. Kijk op hooggevoelig.nl voor meer informatie over hoogsensitiviteit.

  • Kenmerken van Hsp kinderen zijn:
  • Nemen gedetailleerder, subtieler en intenser waar.
  • Zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf.
  • Hebben meer moeite en meer tijd nodig om indrukken te verwerken.
  • Hebben een diep en rijk innerlijk leven.
  • Voelen stemmingen en sferen goed aan.
  • Eigen emoties en emoties van anderen worden intenser ervaren.
  • Hebben relatief meer en sneller last van stress, spanning en fysieke klachten.
  • Lopen een groter risico op stemmingswisselingen en angsten.

Reiki kan HSP kinderen daar ondersteunen waar op dat moment nodig is. Mijn eigen ervaring als een hsper zet ik in om deze kinderen te helpen hun natuurlijke balans te hervinden.

Ik wil ook zo’n behandelbank thuis! Die ligt veel lekkerder dan mijn bed!’ :Uitspraak van een kind na een reiki behandeling bij Juleh Reiki.

Voor meer referenties van Juleh Reiki klik hier.

© Juleh Reiki juni 2017